Kõik postitused

BTA kindlustuse kunstikogu esindab Eesti kunsti Viinis

10. juuli 2024
Kõik postitused

BTA kindlustuse kunstikogu esindab Eesti kunsti Viinis

10. juuli 2024

BTA kindlustuse kunstikogu esindab Eesti kunsti Viinis

Viini asuvas Leopoldi muuseumis avati näitus "Tundmatud tuttavad", mis esitleb kunstiteoseid kuuest Vienna Insurance Groupi ettevõtte kunstikogust. Teiste hulgas on väljas teosed BTA Kindlustuse kunstikogust, mis koondab Eesti, Läti ja Leedu moodsat kunsti. Eesti kunstnikest valiti Viini näitusele Kris Lemsalu teos "Phantom Camp VIII".

Näitusega tähistatakse Vienna Insurance Groupi suuraktsionäri Wiener Städtische Versicherungsvereini 200. aastapäeva. Grupi ettevõtete kunstikogude traditsioon ulatub 20. sajandi algusesse.

Vienna Insurance Groupi kuuluva BTA Kindlustuse kunstikollektsioon BTA ART sai alguse Lätis 2018. aastal koostöös Kim? Kaasaegse Kunsti Keskusega. Tänaseks on kollektsioonis üle 30 kaasaegse Eesti, Läti ja Leedu kunstniku teoseid, teiste hulgas näiteks Marko Mäetamme, Flo Kasearu, Kaido Ole, Merike Estna, Kris Lemsalu ja Edith Karlsoni teosed.

BTA ART kollektsioonist saavad külastajad Leopoldi muuseumis Viinis 6. oktoobrini näha Kris Lemsalu teost "Phantom Camp VIII" ja Leedu kunstniku Elena Narbutaite seeriat "Roberts", mis koosneb üheteistkümnest maalist.

BTA kindlustuse kunstikollektsioon toob kokku enam kui 200 teost

Ulatuslik näitus toob esmakordselt kokku valiku kuuest kollektsioonist, mis küll kuuluvad kokku, aga pole kunagi kohtunud. Sellest ka näituse nimi - Unknown Familiars ehk Tundmatud Tuttavad. Näitus hõlmab terve muuseumi korruse ja toob kokku rohkem kui 200 erinevatest ajastutest pärit teost erinevatest žanritest. Noor, kaasaegne kunst kohtub sõdadevahelise modernismiga; 1970. aastate avangard kohtub aktuaalse Austria kunstiga.

BTA Kindlustuse Eesti filiaali juhi Ivika Torpeli sõnul on ta väga uhke, et antud näitusele jõudis ka Eesti artisti teos. BTA ART kollektsiooniga osaletakse Vienna Insurance Groupi traditsioonis toetamaks kaasaegse kunsti kogumist ja toetamist. “Selle kollektsiooni loomine ei ole olnud ainult töökeskkonna rikastamine, see on ka oluline panus Eesti, Läti ja Leedu kaasaegsele kunstimaastikule tutvustamaks meie piirkonna artiste ning nende teoseid. See kollektsioon on meie ettevõtte väärtuste sümbol ja tõestus BTA pühendumusest kultuurile ning ühiskonnale üldisemalt,” ütles ta.

Kunstikollektsioon kooskõlas BTA Kindlustuse väärtustega

BTA ART kollektsiooni on kureerinud Kim? Kaasaegse Kunsti Keskus, kujundades selle kontseptsiooni ja sisu. Kollektsioon sisaldab töid noortelt kunstnikelt, kelle käsitlused kunstis on kooskõlas BTA väärtustega nagu avatus, inimlikkus ja usaldusväärsus. "Me oleme äärmiselt rõõmsad ja uhked selle üle, et BTA kollektsioon saab rahvusvahelist tähelepanu," ütles Kim? Kaasaegse Kunsti Keskuse asutaja Zane Čulkstēna. "Kim?'i missioon on ühendada uue põlvkonna kunstnikke kollektsionääridega, samal ajal harides publikut ja julgustades neid kunsti koguma. Loodetavasti innustab see ka teisi ettevõtteid BTA eeskuju järgima!"

Ettevõtete kunstikogud muutuvad üha aktuaalsemateks nii kontoriruumides kui ka avalikes kohtades, kuna need soodustavad loovust ja mõjutavad positiivselt kohalviibijaid. Kunstikogu on tõhus vahend ettevõtte väärtuste peegeldamiseks, edastades visuaalse sõnumi, mida igaüks saab omal moel tõlgendada. Vastavalt viimastele Maailma Terviseorganisatsiooni uuringutele parandab kunsti olemasolu oluliselt heaolu ja vaimset tervist.

Näitus "Tundmatud tuttavad" jääb Viini Leopoldi muuseumis avatuks kuni 6. Oktoobrini.

Viini Leopoldi muuseumis avatud näitus "Tundmatud tuttavad" esitleb kunstiteoseid Vienna Insurance Groupi ettevõtete kunstikogudest, sealhulgas BTA Kindlustuse kollektsioonist. Näitusel on eksponeeritud ka Eesti kunstniku Kris Lemsalu teos "Phantom Camp VIII". BTA ART kollektsioon hõlmab laia valikut Eesti, Läti ja Leedu kaasaegsest kunstist, pakkudes nii kultuurilist väärtust kui ka rikastades töökeskkonda. Kui olete huvitatud BTA Kindlustuse teenustest, uurige ka koduse vara kindlustuse võimalusi ja teisi pakkumisi, et leida endale sobiv lahendus. Lisateave: BTA Kindlustus

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{item.badge}}
{{item.title}}
{{formattedPrice(item.price)}}
{{item.title}}
{{sparsePrice(price, true)}} €
{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.descriptionCasco}}

{{coveredPopup.descriptionMtpl}}

Omavastutus Kasko
{{transform.translate(title)}} {{value}}
insurance_option_subtitle
{{transform.translate(insuranceOptionsValue)}}
Kindlustuskaitsed

Hüvitame BTA kindlustuses liikluskindlustuse sõlminud isiku poolt tekitatud liikluskahju ning ravikulud raviasutuses kolmandatele isikutele (teiste sõidukite omanikud, jalgratturid, jalakäijad) ja kahjustused kolmandate isikute varale.

{{coveredInfoTextMtplWithRoadAssistance}}

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{translation('one_property_covered_deductible')}} {{coveredPopup.deductible}} €
{{translation('one_property_covered_risks')}}
{{localized(value.tooltipDescription)}}
{{coveredPopup.coveredContent.title}}

{{coveredPopup.coveredContent.description}}

{{item.title}}
{{coveredPopup.formattedPrice(item.price)}} €accident_one_day_per_person
{{localized(risk.title)}}
{{coveredPopup.sparsePrice(price, true)}} €

Telli meeldetuletus

{{productReminderMessage}} {{productReminderDate}}.

Olen nõus saama BTA eripakkumisi ja uudiskirju
Your session will end in:

{{sessionTimeout.formattedTime}}

popup_year_of_driver_license
btar_popup_vehicle_data
{{ fieldsPopupHeading }}
{{ cmsFields.youngestDriver.label }}
btar_age_not_in_range
no_youngest_driver_age_error_message
{{ cmsFields.drivingExperience.label }}
no_driving_experience_error_message
{{ cmsFields.territory.label }}
no_territory_error_message
{{ cmsFields.drivingExperienceLessThanThreeYears.label }}
no_driving_experience_lt_3_years_error_message
{{popup.textTitle}}
Palun oota!

Meil läheb üks hetk, et kalkuleerida Sulle parim pakkumine.

{{ transform.translate('upgrade_offer', 'nba') }}
{{ popupService.current.data.nba.heading }}
{{ popupService.current.data.nba.text }}
{{ transform.translate('btar_one_dashboard_due', 'dashboard') + ' ' + popupService.current.data.start_date_short }}
Cookie
Küpsiste
Cookies Settings
Küpsiste seaded
See veebisait kasutab küpsiseid, mis on veebisaidi toimimiseks hädavajalikud.
Teie nõusolekul võib see veebisait kasutada lisaks statistilisi ja turundusküpsiseid.

Kui nõustute kõigi küpsistega, klõpsake palun "Lubada".
Kui soovite küpsistest keelduda, klõpsake palun "Ma ei ole nõus". Saate oma eelistusi hallata, klõpsates nuppu "Küpsiste haldamine".

Lisateavet leiate meie küpsiste eeskirjast
Lisateavet leiate meie
küpsiste eeskirjast

Funktsionaalsuse parandamise (vajalikud) küpsised

Antud küpsised on vajalikud veebilehe toimimise tagamiseks ning neid ei saa deaktiveerida. Need küpsised saab jaotada sessiooni ja püsiküpsisteks, mis ei säilita isikut tuvastavat informatsiooni. Sessiooni küpsised kustutatakse niipea kui lahkute käesolevalt veebilehelt.


Statistika küpsised

Antud küpsiseid kasutatakse veebilehe ja andmevoo allikate kasutamise hindamiseks, et saada veebilehe toimimise parendamiseks vajalikku informatsiooni. Antud küpsised aitavad meil määrata, millised veebilehe jaotised on kõige populaarsemad ning millised on kasutajate harjumused lehe kasutamisel. Selleks otstarbeks me kasutame Google Analytics statistikamootorit. Kogu kogutud informatsioon on anonüümne ning see ei võimalda Teie tuvastamist.


Turunduse küpsised

Antud kolmandate osapoolte küpsiseid kasutatakse personaliseeritud reklaami näitamiseks vastavalt Teie soovidele. Me kasutame küpsiseid, mis aitavad meil koguda informatsiooni Teie lehe kasutamise harjumuste kohta ning võimaldavad meil teada saada Teie huve, et saaksime näidata Teile ainult neid reklaame, mis vastavad Teie kasutamise harjumustele. Kui Te ei soovi näha mingit reklaami, siis jätke antud valik märkimata.