Kõik postitused

Elektriautodel on tavaautodest kallim kaskokindlustus

14. juuni 2024
Kõik postitused

Elektriautodel on tavaautodest kallim kaskokindlustus

14. juuni 2024

Elektriautodel on tavaautodest kallim kaskokindlustus

Elektriautod on Eestis aina populaarsemad, kuid pahatihti tabab krõbedam kaskokindlustuse maksumus juhte ootamatult. BTA Kindlustuse sõidukikindlustuse tootejuht Arnold Oliinik räägib lähemalt, mis teeb elektriautode kindlustusmakse tavaautodest kulukamaks.

Elektriautoga seotud riskid ei erine muus osas oluliselt traditsioonilise sisepõlemismootoriga auto omadest, küll aga tekitab erinevuse elektriauto aku - see on äärmiselt kallis. Esmapilgul isegi väiksena tunduv kahjustus võib osutuda väga kulukaks ja nõuda ka terve aku väljavahetamist. “Meie praktikas on näide elektrilisest Porsche Taycanist, mis sai põhja alla löögi. Esmapilgul ei tundunud see suur probleem, ent lõpuks tuli elektriauto remondiks kulutada umbes 50 000 eurot, mis võrdus ligikaudu poolega auto väärtusest. Kindlasti oleks selle kahju suurus tavalise auto puhul olnud mitu korda väiksem,” meenutas BTA sõidukikindlustuse tootejuht Arnold Oliinik.

Elektriauto remont võib osutuda kulukaks

Oliiniku sõnul on elektriautod tavaliselt ka keskmise sisepõlemismootoriga autoga võrreldes rohkem tehnoloogiat täis ja varustatud erinevate anduritega - ka see tõstab sageli elektriauto remondi hinda. “Samas on ka sisepõlemismootoriga autod tehnoloogiliste lahenduste osas elektriautodele järgi jõudmas, seega väga suurt vahet enam ei ole ning tehnoloogia areng vähendab seda erisust tõenäoliselt lähiaastatel veelgi. Võib öelda, et seni kuni autoaku pole kahjustatud, siis väga suurt vahet remondi hinnas enam ei ole,” ütles BTA sõidukikindlustuse tootejuht.

“Elektriautode remontimine võib olla kallim ka teatud automarkide puhul. Näiteks Teslal puudub autoesindus Eestis ning kui remont peaks toimuma välismaal, siis ka see tõstab teenuse hinda ning mõjutab omakorda kindlustusmakset,” tõi Oliinik näite.

Autoabi teenus on elektriautodele oluline

Tee peale jäämise risk on elektriautoga samuti suurem. “Esiteks ei ole elektrilaadijate infrastruktuur veel nii hästi arenenud ja kuna laadimise protsess on pikem kui tavalise auto tankimine, siis laadijateni jõudmine ei tähenda alati seda, et seal kohe võimalus laadida oleks. Seega on oluline, et elektriauto kindlustus sisaldaks ka autoabi teenust, mis annab südamerahu, et teele jäädes saab sõiduk lähima laadijani transporditud,” rääkis Oliinik ning selgitas, et tingimustes tuleks tähelepanu pöörata sellele, mitu korda kindlustusperioodi jooksul autoabiteenust kasutada saab. “Kui laadija on soetatud ka enda koju, siis tasuks ka see ühes sõidukikindlustusega kaitsta,” lisas ta.

Kõige sagedasemad kahjud elektriautode puhul ei erine sisepõlemismootoriga autode omadest. “Enim esineb klaasikahjustusi - näiteks kui kivi lendab esiklaasi ja tekib mõra või täke. Samuti on palju plekimõlkimisi,” ütles Oliinik ja lisas, et kuigi need kahjud tunduvad väikesed, siis nende korda tegemise keskmine maksumus on tavaliselt palju suurem kui kindlustusmakse.

Selleks, et sobivat kaskokindlustuse pakkumist saada tuleks täita andmed oma auto kohta meie veebilehel. Kui kahju on juba tekkinud, siis saab kahjust teatada samuti meie veebilehel oleva vormi kaudu. Kui vajad autoabi, saad selle mugavalt tellida siit.

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{item.badge}}
{{item.title}}
{{formattedPrice(item.price)}}
{{item.title}}
{{sparsePrice(price, true)}} €
{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.descriptionCasco}}

{{coveredPopup.descriptionMtpl}}

Omavastutus Kasko
{{transform.translate(title)}} {{value}}
insurance_option_subtitle
{{transform.translate(insuranceOptionsValue)}}
Kindlustuskaitsed

Hüvitame BTA kindlustuses liikluskindlustuse sõlminud isiku poolt tekitatud liikluskahju ning ravikulud raviasutuses kolmandatele isikutele (teiste sõidukite omanikud, jalgratturid, jalakäijad) ja kahjustused kolmandate isikute varale.

{{coveredInfoTextMtplWithRoadAssistance}}

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{translation('one_property_covered_deductible')}} {{coveredPopup.deductible}} €
{{translation('one_property_covered_risks')}}
{{localized(value.tooltipDescription)}}
{{coveredPopup.coveredContent.title}}

{{coveredPopup.coveredContent.description}}

{{item.title}}
{{coveredPopup.formattedPrice(item.price)}} €accident_one_day_per_person
{{localized(risk.title)}}
{{coveredPopup.sparsePrice(price, true)}} €

Telli meeldetuletus

{{productReminderMessage}} {{productReminderDate}}.

Olen nõus saama BTA eripakkumisi ja uudiskirju
Your session will end in:

{{sessionTimeout.formattedTime}}

popup_year_of_driver_license
btar_popup_vehicle_data
{{ fieldsPopupHeading }}
{{ cmsFields.youngestDriver.label }}
btar_age_not_in_range
no_youngest_driver_age_error_message
{{ cmsFields.drivingExperience.label }}
no_driving_experience_error_message
{{ cmsFields.territory.label }}
no_territory_error_message
{{ cmsFields.drivingExperienceLessThanThreeYears.label }}
no_driving_experience_lt_3_years_error_message
{{popup.textTitle}}
Palun oota!

Meil läheb üks hetk, et kalkuleerida Sulle parim pakkumine.

{{ transform.translate('upgrade_offer', 'nba') }}
{{ popupService.current.data.nba.heading }}
{{ popupService.current.data.nba.text }}
{{ transform.translate('btar_one_dashboard_due', 'dashboard') + ' ' + popupService.current.data.start_date_short }}
Cookie
Küpsiste
Cookies Settings
Küpsiste seaded
See veebisait kasutab küpsiseid, mis on veebisaidi toimimiseks hädavajalikud.
Teie nõusolekul võib see veebisait kasutada lisaks statistilisi ja turundusküpsiseid.

Kui nõustute kõigi küpsistega, klõpsake palun "Lubada".
Kui soovite küpsistest keelduda, klõpsake palun "Ma ei ole nõus". Saate oma eelistusi hallata, klõpsates nuppu "Küpsiste haldamine".

Lisateavet leiate meie küpsiste eeskirjast
Lisateavet leiate meie
küpsiste eeskirjast

Funktsionaalsuse parandamise (vajalikud) küpsised

Antud küpsised on vajalikud veebilehe toimimise tagamiseks ning neid ei saa deaktiveerida. Need küpsised saab jaotada sessiooni ja püsiküpsisteks, mis ei säilita isikut tuvastavat informatsiooni. Sessiooni küpsised kustutatakse niipea kui lahkute käesolevalt veebilehelt.


Statistika küpsised

Antud küpsiseid kasutatakse veebilehe ja andmevoo allikate kasutamise hindamiseks, et saada veebilehe toimimise parendamiseks vajalikku informatsiooni. Antud küpsised aitavad meil määrata, millised veebilehe jaotised on kõige populaarsemad ning millised on kasutajate harjumused lehe kasutamisel. Selleks otstarbeks me kasutame Google Analytics statistikamootorit. Kogu kogutud informatsioon on anonüümne ning see ei võimalda Teie tuvastamist.


Turunduse küpsised

Antud kolmandate osapoolte küpsiseid kasutatakse personaliseeritud reklaami näitamiseks vastavalt Teie soovidele. Me kasutame küpsiseid, mis aitavad meil koguda informatsiooni Teie lehe kasutamise harjumuste kohta ning võimaldavad meil teada saada Teie huve, et saaksime näidata Teile ainult neid reklaame, mis vastavad Teie kasutamise harjumustele. Kui Te ei soovi näha mingit reklaami, siis jätke antud valik märkimata.